14 mei 2007

Als je dan toch Powerpoint wil gebruiken

Het maken van een goede presentatie is geen piece of cake. Zowel de inhoud als de performance van de presentatie vergen veel voorbereiding, tijd, oefening en daadkracht om te perfectioneren. Ik ben daarbij nooit een grote fan geweest van het gebruik van Powerpoint. Zeker als daarbij veel fouten worden gemaakt, die door een aantal eenvoudige tips te voorkomen zijn.

Als je toch Powerpoint wil gebruiken, kan het nooit kwaad om een aantal goede voorbeelden te zien hoe het moet. Nu heeft Slideshare (een YouTube variant, maar dan voor Powerpoint presentaties) recent een wedstrijd uitgeschreven. Hieronder staat de winnaar, Shift Happens:


Het is een aardig voorbeeld hoe je met krachtige woorden en beelden je slides kan versterken. Meet Henry kreeg mijn stem trouwens.

De conclusie die je kan trekken als je alle winnaars bekijkt is dat een goede Powerpoint presentatie grote fonts, grote plaatjes en een verhaallijn moet bevatten. Dit zijn dan ook cruciale kwaliteiten voor een goede presentatie
volgens Guy Kawasaki. En hij kan het weten, want hij staat op nummer drie in het rijtje van de vijf beste presentaties ooit, volgens Henry van den Hoof op Marketingland.

Op het blog van Pamela Slim staat trouwens een mooi lijstje reminders, voor iedereen die regelmatig presentaties geeft. Do's en Do not forgets, erg handig en herkenbaar.

1 opmerking:

Anoniem zei

Meet Henry is inderdaad ook een erg mooie presentatie. Ik kan 'em daarnaast ook nog meteen zo gebruiken, hoef dan alleen maar Henry te veranderen in Henri en klaar ben ik ;-)

Ik vond zelf Unlocking Cool van Jeremy Gutsche ook een erg goede presentatie met interessante content (alhoewel hij misschien wel weer tè veel informatie probeert over te dragen).

Guy Kawasaki heeft inderdaad een goede kijk op presenteren. Zéér eenvoudig en goed bruikbaar is ook zijn 10/20/30 regel voor presentaties.