18 april 2007

De concurrent krijgt het dubbele

Op een prachtig strand zit een sales manager op een strandstoel, laptop ligt naast hem en hij heeft een cocktail in zijn hand Ondanks het mooie weer kijkt de sales manager chagerijnig voor zich uit.

Op dat moment loopt er een man langs met een oosterse lamp in zijn handen. "Wilt u deze lamp kopen meneer?" vraagt de man. "Nee dank u" zegt de sales manager. "Maar u kijkt zo somber meneer, terwijl u op vakantie bent en het is prachtig weer." "Dat komt omdat ik opnieuw marktaandeel heb verloren het afgelopen jaar aan een hele vervelende concurrent. En ik heb geen idee hoe ik hetzelfde kan voorkomen dit jaar."

"Deze lamp kunt u misschien daarmee helpen. Het is een toverlamp, waar een geest in zit die drie wensen van u kan vervullen. Wilt u deze misschien toch kopen?"

De sales manager neemt een slok van zijn cocktail, kijkt de man scherp aan en zegt "ach ja, waarom ook niet." Na een korte onderhandeling over de prijs, neemt de sales manager de lamp in ontvangst. Als de man wegloopt draait hij zich en zegt tegen de sales manager: "de geest in de lamp laat drie wensen uitkomen. Er is slechts 1 probleem. Alle wensen die je doet zullen ook voor je concurrent worden waargemaakt, alleen je concurrent krijgt ze dubbel."

Met een gevoel dat hij erin getuind is, zit de sales manager met de lamp in zijn schoot. Ach, wat kan me gebeuren, denkt hij en begin te wrijven met zijn handen over de lamp. Na enkele seconden verschijnt er een geest voor hem die zegt: "U heeft drie wensen, maar vergeet niet dat uw grootse kwelgeest uw wensen dubbel krijgt. Wat is uw eerste wens?"

"Geef me 10 miljoen Euro op mijn bankrekening" zegt sales manager. "Het is gebeurd" antwoord de geest. De sales manager pakt zijn laptop erbij en checkt zijn bankrekening, waarop inderdaad 10 miljoen is bij geschreven.

"Vergeet niet dat uw grootste concurrent 20 miljoen op zijn rekening heeft gekregen. Wat is uw tweede wens?", zegt de geest.

"Ik wil tien nieuwe grote klanten erbij" "Het is gebeurd" antwoordt de geest. De sales manager ziet dat er op dat moment 10 e-mailtjes binnenkomen in zijn mailbox van nieuwe klanten die een eerste bestelling hebben geplaatst.

"Vergeet niet dat uw grootste concurrent 20 nieuwe grote klanten erbij heeft gekregen. Wat is uw laatste wens?", vraagt de geest.

Nadat de sales manager 10 minuten diep heeft nagedacht zegt hij tegen de geest: "ik wil graag een nier afstaan voor transplantatie."

1 opmerking:

Unknown zei

Whaha; die is goed!

Mooi blog btw, ik houd hem in de gaten!

(Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik een linkje naar m'n site plaats voor een SEO contest (zie www.sitedeals.nl)).

gratis verkopen tweedehands kopen hebben2007