20 maart 2009

Obama versus ons kabinet

Kijk eens naar de foto links van onze minister president. Genomen tijdens de presentatie van de CPB cijfers. Ik heb al enkele woorden vuil gemaakt over de wijze waarop het kabinet over de crisis communiceert, dus ik laat de lichaamstaal van onze premier voor zichzelf spreken.

Maak nu eens een vergelijking met hoe president Obama in de talkshow van Jay Leno praat over zijn aanpak van de crisis in de Verenigde Staten. Stijlvol, humoristisch, lastige zaken makkelijk uitleggen, vastberaden en presidentieel. Mag ik ruilen?Het is tijd voor een echt goed plan. Ik ben benieuwd wanneer we dit eindelijk eens kunnen verwachten.

1 opmerking:

Unknown zei

Het optreden van Obama was inderdaad goed uitgebalanceerd. Grapje hier, nodge-nodge daar en een serieuse toon waar nodig.
Zijn uitleg was bijna net zo goed als die op www.crisisofcredit.com, waar visuele middelen het zonodig nog duidelijker kunnen maken.

RECESSIE, RECESSIE, RECESSIE!!
Het doet me direct denken aan een een fragment van het optreden van Steve Ballmer (http://www.youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE), roep het vaak en hard genoeg... self fullfilling prophecy.
Uiteindelijk draait alles om macht. En hoe krijg je macht? Angst!
Angst voor terrorisme, angst voor recessie, angst... angst... angst.
Misschien het duidelijkste voorbeeld is nog wel religie... angst voor de dood.

my 2p.
-out-