22 januari 2013

Engine start

De tellers zijn alweer drie weken los van een dikke nul. Tenminste, als je nog steeds in een lekker traditionele branche werkt, waar targets nog steeds de dienst uitmaken. Wat was het dit jaar? Gewoon weer 10% plussen? Of heeft de media-infectie door in iedere nieuwsuiting het woord "crisis" te verwerken, ook toegeslagen in jullie kamp? 

Ik ben er zelf helemaal klaar mee. De eerste salesman of vrouw die aan me vraagt "En, heb jij nog last van De crisis?" die timmer ik op zijn je weet wel. Nee, ik heb geen last van de crisis. Ik had ook geen last van de vorige crisis, en die daarvoor ook niet. Dat mijn inkomen het ene jaar min twintig doet en het jaar erop plus vijfentwintig is een gegeven. Je bent ondernemer, je bent sales, shit happens, luck changes, you win some lose some enzoverder. Zolang je maar blijft veranderen, investeren en alles in het werk stelt om drie stappen vooruit te lopen met die klant. Als je je klant laat plussen, plus je mee. Gooi dat verkoopplan, die targets en interne procedures gewoon in de prullenbak. Verschijn niet op die wekelijkse meeting, want je bent veel te druk met je klanten.

Het is er niet veel anders op geworden de laatste drie jaren. Het is nog steeds tijd om de mannen van de jongens te scheiden. Heb jij de afgelopen drie jaar al wat structureels ondernomen om los te komen van de pack of sheep? Good for you. 


Geen opmerkingen: