10 september 2008

De 10 vreemdste plekken en manieren om te adverteren

Een bord aan de gevel van je bedrijf, de achterruit van je bedrijfsauto, een billboard, televisie, aan de rand van een sportveld. Bekende plekken om een advertentie, commercial of logo van je bedrijf te plaatsen. Heel traditioneel allemaal. Saai zelfs als je er zo over nadenkt. Misschien is het tijd om wat inspiratie op te doen voor wat exotischer locatiewerk om je producten te pluggen. Dus zonder verder geklets, de tien vreemdste plekken en manieren om te adverteren.

10. Op een Rubik Kubus
Dat ultieme irritante stuk speelgoed, wat je zelf in geen 100 jaar kon oplossen, maar altijd door een nerdvriendje of wiskundeleraar in een paar simpele draaiingen kon worden gemaakt. Wat beter dan het logo van je nieuw product op een kubus te laten aanbrengen en als goody op een beurs weg te geven. Op deze site kan je je eigen kubus laten ontwerpen.
9. Fluisterend in het oor van je klant
Je loopt over straat en opeens hoor je stemmen in je hoofd: "Kom hier en koop het nieuwste boek van Stephen King." Heb je teveel gedronken? Is het tijd om een psychiater te bezoeken? Nee, je bent het adverteerslachtoffer van Audio Spotlight. Net als een laserstraal, kan met deze technologie een straaltje geluid op mensen worden afgevuurd, zodat alleen zij het horen. Creepy? Nogal ja. Effectief? Geen idee. Kijk naar een reportage van deze technologie op een Amerikaanse nieuwszender:
8. Op een bioscoopkaartje
De creatieve mensen achter de campagnes van de Smart hebben al veel guerrilla acties bedacht. Maar het bioscoopkaartje is wel een heel simpele manier om je nieuwe cabrio te promoten. Nu alleen nog hopen dat de gemiddelde bioscoopbezoeker valt op kleine urban autootjes.
7. Handvertising
Als je tegenwoordig een sigaretje wil roken in een club kan je of naar buiten of in een speciaal rookhok je medeverslaafden aanstaren. Buiten is toch vaak prettiger, maar dan moet je eerst een stempeltje scoren om zonder te betalen weer binnen te kunnen. En als je toch een stempel krijgt, maak er dan een meteen een handvertentie van.6. De lift als lichtkrant
Kunstenaar Ben Rubin heeft van twee liften in de bibliotheek van Minneapolis een kunstwerk gemaakt, die als giga-lichtkrant dienst doet. Een uitgelezen kans om de nieuwste aanwinsten in het zonnetje te zetten.
5. Enkele voetbalvelden groot
Voor al die slaperige reizigers, die wakker worden vlak na de landing heb je als bedrijf een verrassing in petto. Een advertentie die niet genegeerd kan worden vanuit je raampje. Een andere foto is hier te vinden.4. Nog groter in de lucht
In plaats van een vies stuk vod wat achter een vliegtuig hangt, laat de coole marketeer zijn boodschap typen in de lucht. Skytypers tikken of schrijven elke boodschap. Ik heb ze ooit aan het werk gezien tijdens een vakantie in Melbourne Australie. Iedereen in een straal van 10 kilometer zag ik gericht met een blik naar de lucht. Ook Honda maakt creatief gebruik van de lucht, door een divisie parachutespringers in te zetten.3. Misschien houden aliens ook van kip
De enige reclameboodschap die leesbaar is vanuit de ruimte. Een geweldige stunt van die Amerikaanse kipbakkers. Alleen de doelgroep is wat lastig te omschrijven. Die handvol met astronauten die permanent in de lucht hangen lijken me niet groot genoeg.

2. Op de boterham van je klant
Misschien dat je ooit gratis brood kan afhalen bij de supermarkt. Het enige wat je hiervoor moet doen is staren naar de reclameboodschap op het brood. Tot die tijd moet je het doen met de reclameboodschap op toast. Hap slik weg.
1. Onder het rokje
Hoe mannelijk kan je denken als adverteerder? Heel erg primair blijkbaar. Huur een aantal aantrekkelijke dames, plak je reclameboodschap onder hun rokje en laat ze om de minuut bukken. Foto's hier, filmpje hier. Geniaal in platheid. Ass-vertise my ass.


Geen opmerkingen: