05 augustus 2008

Vliegen zoals vroeger

Ik zie de opmerking in de advertenties voor sales functies altijd weggemoffeld in een bijzin: reisbereidheid buitenland. Oftewel, het merendeel van je tijd in je werkende leven breng je door in hotels, taxi's, restaurants en vliegvelden. En vooral dat laatste is de killer. Vliegen voor je werk is geen pretje meer. Zelfs met priority inchecken, executive lounges en bredere stoelen waarin je redelijk comfortabel kan werken of slapen.

Sinds 'terrorisme-dreiging' een normaal Nederlands woord is geworden, sta je ook als zakelijk reiziger met je plastic tasje op je sokken te wachten bij de scanner. Zeker als je vaak naar de States vliegt, krijg je een lange baard van het wachten. Mijn recordaantal veiligheidchecks voordat ik eindelijk in het vliegtuig zat is vijf.

Maar als je nu de keuze zou hebben. Vliegen op de hedendaagse manier, of terug naar de jaren tachtig. Gewoon vliegen op eigen risico, zonder enige check. Ieder voor zich. Zoals je op een trein of bus stapt. Kaartje kopen en instappen. Dat is pas klantgerichtheid.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het clipje van Amerikaanse komiek en televisiepresentator Bill Maher:
De bovenstaande grap is uit zijn show The Decider, welke in zijn geheel op YouTube te zien is. Deel 1, 2, 3, 4, 5 en 6. Ja, Bill is geen fan van meneer Bush en zijn kabinet. Let op ruw taalgebruik in deze show.

Geen opmerkingen: