13 december 2007

De pensionado

Na veertig jaar hard werken in de buitendienst is de vertegenwoordiger met pensioen gegaan. Hij heeft altijd trouw elk jaar zijn bonussen op zij gezet en van het gespaarde kapitaal heeft hij een mooi huis in Frankrijk gekocht. Prachtig gelegen, tussen de heuvels met een eigen boomgaard en een grote zwemvijver.

Aan het einde van de zomer is de vertegenwoordiger na een bezoek in Nederland weer in zijn zomerhuis. Na in het huis wat te hebben opgeruimd loopt hij naar zijn schuur om een grote emmer te pakken, omdat hij fruit wil plukken in zijn boomgaard.

Tevreden loopt hij door zijn tuin, als hij ineens gegiechel hoort vanuit de richting van zijn zwemvijver. Hij sluipt dichterbij en ziet hoe een groepje vrouwen naakt in zijn zwemvijver poedelen. Op dat moment barst hij in lachen uit. De vrouwen gillen en van schrik zwemmen ze naar het diepe deel van de vijver.

De pensionado slendert naar de rand van de zwemvijver en kijkt de vrouwen lachend aan. Een van de vrouwen begint tegen hem te schelden: "Viespeuk, je komt zeker naakte meiden kijken?" "Nee hoor", roept hij terug, terwijl hij de emmer laat zien. "Ik kom gewoon de krokodil voeren."

Geen opmerkingen: